Basiscursus Sportmassage.
----------------------------------------
Twee keer per jaar, in januari en in oktober organiseert het Therapeutisch Sportcentrum bij voldoende deelname de basiscursus en/of de vervolgcursus sportmassage. De basiscursus bestaat uit 11 lesavonden, de vervolgcursus uit 8 lesavonden.


Het accent van de cursus ligt op het aanleren van de juiste massagetechnieken/handgrepen voor voet-, been-, rug-, nek- en schoudermassage. Om iedere cursist zo goed mogelijk te begeleiden in theorie en praktijk wordt gewerkt met een beperkt aantal deelnemers.
Naast massagetraining wordt tijdens de cursus instructie gegeven in fysieke houdings- en belastingsaspecten om rug- en nekklachten te voorkomen en krijgt de cursist inzicht in de meest voorkomende sportblessures.

Wie kan aan de cursus deelnemen?
De cursus is belangrijk voor mensen die inzicht willen krijgen in blessurepreventie en sportverzorging, die vermoeide of pijnlijke spieren willen behandelen, en voor hen die op een verantwoorde manier een ontspanningsmassage willen geven.

Kosten: De basiscursus 375,- inclusief een uitgebreide cursusmap, het te gebruiken massagemateriaal en een consumptie tijdens de cursusavonden. De vervolgcursus kost 295,- (prijswijzigingen voorbehouden).

Aanmelden: aanmelden kan telefonisch, via email of op onze website, zie hiervoor de contactpagina.


Vervolgcursus sportmassage
------------------------------------------
Cursisten die de basiscursus sportmassage gevolgd hebben en voldoen aan de daarvoor gestelde eisen kunnen deelnemen aan de vervolgcursus sportmassage. In deze cursus vindt o.a een verdieping plaats van de massagetechnieken uit de basiscursus en krijgen nekklachten en nekmassage speciale aandacht. Verder leren de cursisten  inspectietechnieken  en een aantal functietesten.
Meer informatie en de inhoud van de cursus op aanvraag, zie hiervoor de adresgegevens op onze contactpagina


Rugcursus
---------------
In steeds meer landen waaronder Nederland ziet men het rendement van rugcursussen waar cursisten door middel van inzicht en praktisch oefenen beter leren omgaan met hun rug. Zelf een actieve rol spelen bij de aanpak van rugpijn blijkt effectief. Uit onderzoek blijkt dat mensen met goede ruginstructie beter met hun klachten omgaan en dat de klachten sneller verdwijnen dan van hen die niet veel van hun rug weten. Gezien deze praktijkgegevens is het volgen van een rugcursus belangrijk voor iedereen met rugklachten.
Meer informatie en de inhoud van de cursus op aanvraag, zie hiervoor de adresgegevens op onze contactpagina