Basiscursus Sportmassage.
----------------------------------------
Bij voldoende deelname organiseert het Therapeutisch Sportcentrum de basiscursus sportmassage. Deze cursus kan in overleg ook op locatie gegeven worden.
Duur van de cursus is 10 lesavonden
/ dagdelen.

Het accent van de cursus ligt op het aanleren van de juiste massagetechnieken/handgrepen voor voet-, been-, rug-, nek- en schoudermassage. Om iedere cursist zo goed mogelijk te begeleiden in theorie en praktijk wordt gewerkt met een beperkt aantal deelnemers.
Naast massagetraining wordt tijdens de cursus instructie gegeven in fysieke houdings- en belastingsaspecten om rug- en nekklachten te voorkomen en krijgt de cursist inzicht in de meest voorkomende sportblessures.

Wie kan aan de cursus deelnemen?
De cursus is belangrijk voor mensen die inzicht willen krijgen in blessurepreventie en sportverzorging, die vermoeide of pijnlijke spieren willen behandelen, en voor hen die op een verantwoorde manier een ontspanningsmassage willen geven.

Cursuskosten op aanvraag.

Aanmelden: aanmelden of informeren kan telefonisch of via email, zie hiervoor onze contactpagina.Rugcursus
---------------
In steeds meer landen waaronder Nederland ziet men het rendement van rugcursussen waar cursisten door middel van inzicht en praktisch oefenen beter leren omgaan met hun rug. Zelf een actieve rol spelen bij de aanpak van rugpijn blijkt effectief. Uit onderzoek blijkt dat mensen met goede ruginstructie beter met hun klachten omgaan en dat de klachten sneller verdwijnen dan van hen die niet veel van hun rug weten. Gezien deze praktijkgegevens is het volgen van een rugcursus belangrijk voor iedereen met rugklachten.
Meer informatie en de inhoud van de cursus op aanvraag, zie hiervoor de adresgegevens op onze contactpagina